Manuele therapie in Nijmegen

Er zijn verschillende stromingen binnen de manuele therapie. De behandeling lijkt op wat een chiropractor ook doet, alleen zijn de technieken over het algemeen zachter. Ik behandel volgens de orthopedische manuele therapie (OMT) -methode, die tijdens een 3 jaar durende master-studie aangeleerd wordt. De OMT stroming kenmerkt zich door zijn zachte en specifieke aanpak.

Een manueel therapeut is getraind om duidelijke diagnoses van een fysiek probleem te stellen. Door manuele behandelingen kunnen snel en veilig gewrichten, zenuwbanen of spieren gemobiliseerd worden.  De werking van deze specifieke handgrepen is meestal meteen na de behandeling merkbaar. Indien er een goede reden voor toepassing van manuele therapie is dan is dit een zeer efficiënte behandelvorm om in beweging te komen en pijn te verminderen.

Voorafgaande aan manuele behandelingen zal ik altijd informeren of je aandoeningen hebt of geneesmiddelen gebruikt waarbij het toepassen van manuele therapie niet of beperkt wordt geadviseerd, zoals bijvoorbeeld bij osteoporose of bij het gebruik van hoge dosering antistollingsmedicatie. Ik voer geen hoogcervicale manipulaties uit en ook behandel ik geen baby’s of kleine kinderen met manuele therapie.

Bij twijfel over de juiste indicatie zal ik met jouw toestemming overleggen met uw huisarts.

Manuele therapie is slechts een onderdeel van mijn hele behandeling. Meestal combineer ik deze met fysiotherapie of energetische therapie. De behandeling wordt altijd in een dubbel consult uitgevoerd.