Hoogsensitief of hooggevoelig in Dukenburg, Nijmegen

Één op de vijf mensen is hoogsensitief (HSP).

Als je last hebt van je hoogsensitiviteit dan kunnen wij samen kijken in hoe ver jij jouw last om kunt buigen in kansen of tenminste jouw last wat kunt verminderen. Er zijn allerlei trucjes om de mate van overprikkeling te verminderen en ook technieken om weer wat “leeg te lopen” nadat je overprikkeld bent geraakt. Ook is het belangrijk om te kijken naar je balans tussen energiegevers en energievreters, prikkels en opruimers. Op die manier kun je ruimte creeren, die je weer met leuke dingen kunt vullen.

Daarnaast werken Bach bloesem remedies vaak heel goed bij (hoog)gevoelige mensen om de prikkels wat te kunnen filteren en het hoofd tot rust te brengen, dit combineer ik vaak met een Reiki-behandeling om de rust te laten ervaren.

Overprikkeling kan resulteren in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, nek/schouderklachten, ademhalingsklachten, vermoeidheid of rugklachten. Als je lichamelijke klachten op de voorgrond staan dan is de coaching over hooggevoeligheid een onderdeel van de behandeling voor je lichamelijke klachten en wordt dit door je zorgverzekeraar als fysiotherapie vergoed. Kom je puur voor coaching dan wordt de behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Een consult duur ca 60 minuten.