Over het algemeen kun jij zonder verwijsbrief van de huisarts komen. Kijk voor de uitzonderingen bij “vergoedingen en tarieven”. In het Hara-gebouw loop je via de hoofdingang naar binnen, dan volg je de bordjes “mens- complementair gezondheidscentrum Nijmegen ” tot beneden. Loop dan het centrum binnen. Pak gerust een glaasje water of thee en neem plaats. Hier zal ik je ophalen.

 

Tijdens de eerste afspraak worden jouw persoonlijke gegevens opgenomen en alle belangrijke gegevens over jouw klacht geïnventariseerd. Leidende vragen hierbij zijn “waardoor ontstaat de klacht?”, “welke factoren spelen een rol bij het onderhouden van je klacht?”,  “welk signaal wil het lichaam afgeven?”. Om een goed beeld van je klachten en het klachtenniveau te krijgen maak ik gebruik van vragenlijsten en tests.

Na het gesprek onderzoek ik de fysieke klacht met als uitkomst een diagnose van de klacht en de onderhoudende factoren. Naar aanleiding van het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik samen met jou zo concreet mogelijke behandeldoelen stellen. Op basis van deze doelen maak ik een behandelplan. Hierin neem ik ook op wat jij kunt doen om na de behandeling een herhaling van de klachten zo veel mogelijk te voorkomen. Als jij akkoord bent met het plan begin ik met de behandeling en geef ik jou alvast oefeningen, adviezen en/of dingen om over na te denken.

De inhoud en ook de frequentie van de verdere behandeling zijn sterk afhankelijk van de klacht, waarmee jij naar de praktijk komt.

In ieder geval evalueer ik in het begin van elke behandeling wat de effecten van de vorige afspraak waren en maken wij op het einde van de behandeling inhoudelijke afspraken voor de volgende keer. De duur van elke behandeling hangt af van de overeengekomen behandelvorm.

Meestal plan ik de eerste twee of drie behandelingen wekelijks, om het herstel snel in gang te zetten. Daarna wordt de frequentie lager. In sommige gevallen zijn de afspraken om de vier tot zes weken om het effect van de behandeling en eventuele veranderingen in jouw patronen goed te kunnen zien.

Als in tegenstelling tot de verwachting na twee of drie behandelingen geen verbetering optreed, dan zal de behandeling stopgezet worden en kijken wij naar behandelalternatieven.

Reikibehandelingen hebben een lagere frequentie maar worden gedurende langere periodes gegeven, naar gelang de behoefde.

Wat moet je meebrengen?

Heb jij een digitaal inschrijfformulier gestuurd? Dan hoef je voor de eerste behandeling alleen nog maar een identificatiebewijs en een schone handdoek mee te nemen.

Indien de praktijk geen inschrijfformulier van jou heeft, is het handig als je ook jouw verzekeringsgegevens meeneemt.

Heb je een verwijsbrief van een collega of van de huisarts? Neem deze dan ook mee.

Vergeet ook jouw agenda/mobieltje niet om zo nodig vervolgafspraken te kunnen plannen.

De eerste afspraak duurt 70 minuten

Geef een reactie