Over het algemeen kun jij zonder verwijsbrief naar de huisarts komen. Kijk voor de uitzonderingen bij “vergoedingen en tarieven”. In het Hara-gebouw loop je via de hoofdingang naar binnen, dan volg je de bordjes “mens- complementair gezondheidscentrum Nijmegen ” tot beneden. Pak gerust een glaasje water of thee en neem plaats. Hier zal ik je ophalen.

 

Tijdens de eerste afspraak worden jouw persoonlijke gegevens opgenomen en alle belangrijke gegevens over jouw klacht geïnventariseerd. Leidende vragen hierbij zijn “waardoor ontstaat de klacht?”, “waardoor wordt de klacht onderhouden?”,  “welk signaal wil het lichaam afgeven?”. Om een goed beeld van je klachten en het klachtenniveau te krijgen maak ik gebruik van vragenlijsten en tests.

Na het gesprek onderzoek ik de fysieke klacht met als uitkomst een diagnose van de klacht en de onderhoudende factoren. Naar aanleiding van het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik samen met jou zo concreet mogelijke behandeldoelen stellen. Op basis van deze doelen maak ik een behandelplan. Hierin neem ik ook op wat jij kunt doen om na de behandeling een herhaling van de klachten zo veel mogelijk te voorkomen. Daarna begin ik met de behandeling en geef ik jou alvast oefeningen, adviezen en/of dingen om over na te denken.

Wat moet je meebrengen?

Heb jij een digitaal inschrijfformulier gestuurd? Dan hoef je voor de eerste behandeling alleen nog maar een identificatiebewijs en een schone handdoek mee te nemen.

Indien de praktijk geen inschrijfformulier van jou heeft, is het handig als je ook jouw verzekeringsgegevens meeneemt.

Heb je een verwijsbrief van een collega of van de huisarts? Neem deze dan ook mee.

Vergeet ook jouw agenda niet om zo nodig vervolgafspraken te kunnen plannen.

De eerste afspraak duurt ca 75 minuten

Geef een reactie